© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso uhittelee: ”Saatan lopettaa, vaikka voittaisin mestaruuden!”

Ensi kausi on Fernando Alonson uran jatkon kannalta täysin ratkaiseva. Hän on sanonut ennenkin, ettei jatka, jos ei seuraavan sukupolven F1-autoilla ole hänen mielestään riittävän hauskaa ja mielenkiintoista ajaa.

Nyt hän kertoo, ettei edes paikka Mercedeksellä tai Red Bullilla saisi häntä jatkamaan, jos homma ei ole hauskaa kaudella 2017.

– En usko, että he edes kysyvät. Heillä on sopimukset kuljettajiensa kanssa. Sitä paitsi, idea siirtymisestä toiseen talliin, edes parhaaseen autoon, ei motivoi minua lainkaan, Alonso sanoo.

Alonso on kyllästynyt nykyiseen renkaiden ja polttoaineen jatkuvaan säästämiseen.

– Minulla on ensi kaudesta sopimus McLarenin kanssa. Olen varma, että he rakentavat hyvän auton ja Hondan moottori on paljon kilpailukykyisempi kuin nykyinen, Alonso sanoo TS:lle.

– Joten edelleen ainoa kysymysmerkki urani jatkon kannalta on, nautinko ajamisesta ensi vuonna. Jos kaikki jatkuu samanlaisena renkaiden ja polttoaineen säästämisenä kuin nyt, ensi kausi on urani viimeinen, Alonso sanoo.

– Voin jopa vakuuttaa, että vaikka voittaisin mestaruuden ensi kaudella, mutta ajaminen ei ole hauskaa, lopetan, Alonso vannoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!