© Kuva: Getty Images

Felipe Massa kuumana Alonson ohituksesta: ”Totta kai se oli hänen virheensä!”

McLarenin Fernando Alonsolla ja Williamsin Felipe Massalla oli kovin erilaiset näkemykset tilanteesta, jossa Alonso ohitti Massan neljä kierrosta ennen USA:n GP:n loppua.

Alonso tunki mutkassa 16 väkisin rinnalle ja ohi, autot koskettivat toisiaan. Molemmat ajautuivat radalta, mutta pysyivät jatkamaan. Tosin Massan rengas sai kolhun ja hän joutui vielä renkaanvaihtoon. Se ei kuitenkaan pudottanut hänen sijoitustaan. Alonso oli lopulta viides, Massa seitsemäs.

Tuomaristo tutki tapauksen, muttei nähnyt siinä rikettä. Massa oli raivoissaan.

– Fernando syöksyi mutkaan linjalle, jonka minä olin jo ottanut. Hän osui autooni ja työnsi minut radalta. Hän tuhosi tilaisuuteni ohittaa vielä Carlos Sainz, jonka renkaat alkoivat sulaa. Totta kai se oli hänen virheensä, Massa pauhasi F1i.comille.

Alonso näki luonnollisesti tilanteen täysin toisin.

– Päästäkseen nykyisin Williamsin ohi, on ohitettava juuri tiukoissa hitaissa mutkissa ja tehtävä voimakkaita liikkeitä. Olihan se kova tilanne, mutta uskon, että fanit nauttivat siitä.

– Mielestäni olimme rinta rinnan, en tullut takaa mitenkään hulluna päälle tai mitään sellaista. Kun pääsin rinnalle, hänellä ei ollut enää tilaa kääntää sisälle. Se oli täysin normaali kilpailutilanne.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!