© Kuva: Getty Images

Ex-mestarilta rajua kritiikkiä F1-sarjan venäläiskuljettajalle

Kauden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve ihmettelee syitä, minkä vuoksi Daniil Kvjat sai jatkaa Toro Rossolla myös ensi kaudella. Kanadalaisen mielestä venäläinen ei olisi ansainnut viime viikolla julkaistua jatkosopimusta.

Kvjatin kausi on ollut alavireinen. Red Bull alensi miehen ykköstiimistään takaisin Toro Rossolle vain neljän kilpailun jälkeen. Sen jälkeen kompassinsa suunnan menettänyt Kvjat on saanut kasaan  vain neljä MM-pistettä,s amalla kun tallikaveri Sainz on rohmunnut niitä 34. Villeneuven mielestä tulokset eivät anna tukea Kvjatin jatkolle.

– Hän ei ole parantanut yhtään tasoaan Toro Rosso -alennuksensa jälkeen. Sainz on vienyt häntä jatkuvasti. Kvjat ei ole hänen tasollaan, Villeneuve lataa motorsport.comille.

Villeneuve muistuttaa, että Toro Rosson tehtävänä on kasvattaa nuoria lahjakkuuksia energiajuomatallille. Kvjat on toki edelleen nuori, mutta hänellä on takanaan jo kohta kolme kautta sarjassa. Kanadalainen uskookin syyn Kvjatin jatkolle piilevän joissain muissa avuissa.

– Hänen täytyy tehdä tiimissä jotain, mitä emme näe ulkopuolelle. Kenties hän on ollut erinomainen autonkehittäjä tai jotain.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.