© Kuva: Getty Images

Williams menettänyt hurjan etumatkan kilpailijaansa: ”Heihin keskittyminen olisi jättimäinen virhe”

F1-talli Williamsilla oli viiden osakilpailun jälkeen 51 MM-pisteen kaula Force Indiaan nähden, mutta nyt jälkimmäinen on kirinyt yhden pisteen Valtteri Bottaksen tallia edelle. Williamsin suorituskyvystä vastaava Rob Smedley ei ole silti menettänyt yöuniaan tämän johdosta.

Smedley kertoo Autosportille, ettei talli aio tuijottaa loppukaudesta vain pahimmaksi kilpailijaksi nousseen tallin tekemisiä.

– Se olisi oikeastaan pahinta, mitä tässä tilanteessa voisi tehdä. Meidän täytyy keskittyä edelleen vain tekemään omaa suoritustamme keskittyen samalla myös kaikkien muiden tallien tekemiseen. Olen ollut joidenkin tallien kanssa tilanteessa, jossa taistelemme maailmanmestaruudesta, ja silloin vain yhteen kilpailijaan keskittyminen olisi jättimäinen virhe, Smedley toteaa.

Smedleyn mukaan tallin täytyy pystyä reagoimaan kilpailutilanteisiin nopeasti omatoimisesti, eikä vain seurata mitä toinen tekee.

Loppukauden kisoista tulee kahden tallin välillä jokatapauksessa tiukka vääntö, Smedley uskoo. MM-sarjan nelossijan tulevat ratkaisemaan yksittäiset onnistumiset.

– Loppukauden kisat menevät etukäteen ajateltuna suorituskyvyllisesti hieman ristiin. Joidenkin ratojen pitäisi soveltua paremmin meille ja toisten taas heille.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!