© Kuva: Getty Images

Superlupaus ei pelkää paikkansa puolesta: ”Button ei ole uhka minulle”

McLarenin kilpakuljettajaksi ensi kaudeksi ylennetty Stoffel Vandoorne on valmis pitämään kiinni ajopaikastaan kiinni kynsin hampain, vaikka belgialaiselle tilaa tekevä Jenson Button elätteleekin toiveita paluustaan.

Viime kauden GP2-sarjan mestari on toiminut tällä kaudella brittitallin reservikuljettajana maailmanmestareiden Buttonin ja Fernando Alonson takana. McLarenin kimurantti kuljettajatilanne aukesi ainakin ensi kauden osalta Monzassa, kun Button ilmoitti siirtyvänsä sapattivapaalle tehden tilaa Vandoornelle. Button korosti kuitenkin, ettei kyseessä ollut päätös uran lopettamisesta, vaan brittikuljettaja on myös valmis tekemään paluun takaisin kaudeksi 2017, mikäli hän kokee olevansa siihen halukas.

Huippulupaus-Vandoorne ei kuitenkaan aio olla kuljettaja, jonka täytyy antaa tilaa mahdollisen paluun tekevälle Buttonille.

– Meillä on ensi kaudella äärimmäisen kova kuskikaksikko, jolta löytyy myös kokemusta. En näe Jensonia uhkana minulle, Vandoorne lataa Autosportille.

– Olen ollut mukana McLarenin toiminnassa jo kauan, ja oli ilo seurata läheltä, mihin suuntaan Fernando ja Jenson tallia työnsivät, belgialainen kiittelee.

Vandoorne on kuitenkin mielissään, ettei Button hylkää täysin brittitallia, vaikka ajohommat saavatkin jäädä.

– Hienoa, että Jenson on yhä mukana. Hän on oleellinen osa tallia, ja hänen kokemuksetsaan on varmasti hyötyä koko tallille.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!