© Kuva: Getty Images

Kolmannes kaudesta jäljellä – F1-talli esittelee jo viimeiset päivityksensä

Täksi kaudeksi mukaan F1-sarjaan liittynyt Haas aikoo esitellä tämän kauden viimeiset kehitysosansa jo tulevassa Singaporen GP:ssä. Alkukauden vahva yllättäjä on siirtänyt resurssinsa jo ensi kauteen, sillä tätä kautta on jäljellä vielä seitsemän osakilpailun verran.

Romain Grosjean ajoi Haasin auton pisteille kolmesti ensimmäisen neljän osakilpailun aikana. Sen jälkeen pistepussi on karttunut vain Itävallassa. Tallipäällikkö Günther Steinerin mielestä talli ei enää odota tältä kaudelta suuria.

– Lopetimme tämän vuoden auton kehittämisen jo pari kuukautta sitten. Sen jälkeen olemme saaneet joitakin tuloksia tuulitunnelitestauksesta, ja olemme luoneet nykyisen päivityspaketin niiden tietojen perusteella. Singapore on viimeinen kisa, johon tuomme jotain uutta, Steiner paljastaa Autosportille.

Uusien osien ja Monzassa esitellyn voimanlähdepäivityksen avulla talli haaveilee kuitenkin pisteissä edellä majailevan Toro Rosson kiinni saamisesta.

– Valmistajien sarjan seitsemäs sija on tavoitteemme. Mutta jos viisi kärkitallia eivät törmää ongelmiin, on pisteiden saaminen vaikeaa. Olemme 17 pistettä Toro Rossoa perässä, joten parin jämäpisteen saaminen ei riitä. Viime kisoissa olemme olleet kuitenkin heitä nopeampia, Steiner tietää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!