© Kuva: Getty Images

Kevin Magnussen tulipalostaan: ”Miten olisi käynyt Halon kanssa?”

Renaultin Kevin Magnussenin auto syttyi palamaan räjähdysmäisen nopeasti Malesian ensimmäisissä harjoituksissa varikolla. Se herätti heti kysymyksen, olisiko kuljettaja pystynyt poistumaan autosta riittävän nopeasti, jos siihen olisi ollut asennettuna päänsuojus Halo.

Magnussen pääsi ulos liekkien saartamasta autostaan parissa sekunnissa.

– En ole päässyt vielä kokeilemaan Haloa, joten en ole ihan paras asiantuntija tässä. Mutta Halon suhteen on puhuttu, että autosta ulospääseminen kestäisi viitisen sekuntia ja se on mielestäni ehdottomasti liian pitkä aika. Miten olisi käynyt Halon kanssa?

– Jos autosi syttyy tuleen, et halua olla siellä viittä sekuntia. Tämä on hankala ja mielenkiintoinen kysymys, Magnussen sanoi F1i.comilla.

Magnussenia varoitettiin liekeistä heti tiimiradiolla.

– Olin ulkona autosta jo ennen kuin sain viestin. Auto toimi ihan hyvin siihen asti, sitten näin savua ja hyppäsin ulos. En tiedä mikä sen aiheutti. Meillä oli uusia osia kokeilussa auton polttoainejärjestelmässä, joten ehkä syy oli siinä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!