© Kuva: Getty Images

FIA antoi käskyn Kimi Räikköselle: ”Minä en nähnyt sitä”

Belgian GP:n tapahtumat puhuttavat yhä Italian GP:n alla. Kimi Räikkösen ja Max Verstappenin saaga ei ota loppuakseen. Miehet ottivat kovasti yhteen Belgiassa.

Verstappen puolusti Räikköstä vastaan aggressiivisesti ja lopulta ajoi Räikkösen ulos radalta ajautuen itsekin ulos radalta. Räikkönen veti kyseisen mutkan suoraksi ja ohitti samalla hollantilaisen.

Räikkönen kysyi tiimiradion kautta, että pitääkö hänen päästää Verstappen ohitseen. Talli kävi nopean keskustelun asiasta FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whitingin kanssa.

– Minä kysyin tiimiltä, pitääkö minun antaa sijoitus takaisin ja he kysyivät sitä FIA:lta ja Charlielta. Vastaus kuului, että minun täytyy. Minä en nähnyt sitä, oliko hän mennyt radalta ulos vai ei, koska hän pysyi tavallaan minua enemmän radalla. Se oli aika helppo päätös minun kannaltani, Räikkönen kertoi MTV Sportin mukaan.

Lopulta Verstappen sai sijoituksensa takaisin, mutta lopputuloksissa Räikkönen oli kuitenkin hollantilaista edellä. Räikkönen sijoittui Belgiassa yhdeksänneksi ja Verstappen oli vasta 11.

Verstappenin toimia FIA ei ottanut tutkittavakseen, eikä hollantilainen saanut tilanteesta rangaistusta. FIA ei ole myöskään ottanut kantaa Belgian GP:n tapahtumiin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!