© Kuva: Getty Images

Ferrari yllätti vuosi sitten Singaporessa – toistuuko ihme?

Viime vuoden Singaporen GP oli yllättävä. Ferrarin Sebastian Vettel voitti, Red Bullin Daniel Ricciardo oli kakkonen ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolmas.
Mercedes epäonnistui: Nico Rosberg oli neljäs ja Lewis Hamilton keskeytti teknisen vian takia.

Onko nyt luvassa samanlainen kilpailu?

– Olen jo pitkään sanonut, että aloimme keskittyä kauden 2017 autoon hyvin aikaisin ja intensiivisesti. Haluamme nyt varmistaa kakkospaikan valmistajien MM-pisteissä, voittaa kilpailuja ja näyttää, että Ferrari on vahva. Mielestäni Singaporessa on paras mahdollisuus voittoon, mutta niin on myös Suzukassa ja Austinissa, Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene sanoo GrandPrix.comin mukaan.

– Jo Monzan briefingissä puhuimme Singaporesta ja siitä, että emme pystyneet siellä vuosi sitten tiiminä parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Mietimme, mitä voimme nyt tehdä toisin. Singaporessa näemme, olemmeko vetäneet oikeat johtopäätökset, sanoo puolestaan Mercedeksen Toto Wolff.

Monen mielestä se on kuitenkin Red Bull todennäköisemmin kuin Ferrari, joka laittaa Singaporessa Mercedeksen tiukille.

– Singapore, Sepang, Suzuka ja Mexico ovat meidän ratojamme, tallipäällikkö Christian Horner sanoo Auto Motor und Sportille.

Mutta ehkä viime kauden tulos vain hämää. Tätä mieltä on Skyn F1-kommentaattori Gerhard Berger.

– Mercedes tulee jatkamaan dominointiaan. Näimme Monzassa, kuinka hurjan paljon muita edellä he edelleen ovat. Voimme vain rukoilla, että talven aikana tapahtuu jotakin, mikä tasoittaisi voimasuhteita, Berger sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!