© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso Buttonin rajapyykistä: ”Se on nykyisin paljon helpompaa”

Fernando Alonso on sitä mieltä, että nykyisin 300 GP:n rajapyykin saavuttaminen F1:ssä ei ole juttu eikä mikään.

Alonson tallikaveri Jenson Button saavuttaa kolmantena kuljettajana 300 GP-kilpailun rajan Malesiassa sunnuntaina. Alonso mielestä nuorille nykykuljettajille 200 tai 300 GP:n raja on helpompi saavuttaa.

– Kovin moni kuljettaja ei pääse urallaan 300 kilpailuun tai edes 200:een. Se on johtunut siitä, että aiemmin kuljettajilla ei ollut teini-iässä mitään asiaa F-ykkösiin. Tulevaisuudessa se on helpompaa. Ajatelkaa vaikka Max Verstappenia, joka tuli F1:een 17-vuotiaana, Alonso sanoo Autosportille.

Alonso ylistää tallikaverinsa Buttonin saavutusta.

– Kun ajaa 300 GP:tä, on pakko olla lahjakas ja lisäksi tehdä erittäin hyvää tulosta vuodesta toiseen. Ilman niitä ei kukaan ajaisi noin pitkään. Olen iloinen Jensonin puolesta. Hän on osoittanut sitoutumista, tehnyt valtavan paljon oikeita asioita ja pitänyt itsensä täydellisessä fyysisessä kunnossa, Alonso hehkuttaa.

– Tämä on tiimillemme erityinen viikonloppu. Me kaikki yritämme tehdä tästä viikonlopusta Jensonille ikimuistoisen. Jos voimme mitenkään auttaa häntä hienoon tulokseen, tulemme takuulla tekemään sen, Alonso lupasi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!