© Kuva: Getty Images

Tässä tilastossa Valtteri Bottas on ollut kauden paras – melkoinen yllätys!

F1-kaudella on ajettu nyt 12 kilpailua ja jäljellä on vielä yhdeksän GP-viikonloppua. Vain kaksi kuljettajaa on selvinnyt maalin jokaisessa kilpailussa.

On melko yllättävää, että toinen heistä on Williamsin suomalaiskuski Valtteri Bottas. Williamsin surkeasta suorituskyvystä kertoo se, että vaikka Bottas ei ole joutunut keskeyttämään vielä kertaakaan, hän on kerännyt ainoastaan 58 MM-pistettä. Vaikka Bottas on jäänyt vain kahdesti pisteiden ulkopuolelle, ei Williamsin kyyti riitä: Bottas on ollut kuuden parhaan joukossa vain neljästi.

Toinen kuljettaja, jolla ei vielä keskeytyksiä ole, on Red Bullin Daniel Ricciardo. Hän on MM-sarjan kolmantena 133 pisteellään.

Yksi keskeytys on Lewis Hamiltonilla, Nico Rosbergilla ja Renaultin Kevin Magnussenilla.

Eniten keskeytyksiä on kolme kertaa matkan varrelle jääneillä Manorin Rio Haryantolla, Sauberin Marcus Ericssonilla, Renaultin Jolyon Palmerilla, Toro Rosson Daniil Kvjatilla ja McLarenin Fernando Alonsolla.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.