© Kuva: Getty Images

Spassa odotettavissa kaikkien aikojen strategiapeliä: ”Iso pähkinä purtavaksi”

Span yllättävän kuuma keli aiheuttaa mielenkiintoisen ja hankalan haasteen kaikille tiimeille. Millä renkailla lähteä kilpailuun – ja millaisella taktiikalla?

Spassa on ollut usein viileää ja sateista, joten lähes kaikki tiimit valitsivat sinne paljon pehmeitä renkaita. Nyt kun lämpöä on 30 astetta, on haaste valtavan suuri.

– On todella mielenkiintoista nähdä, yrittääkö kukaan jo aika-ajoissa päästä viimeiseen osioon pehmeillä renkailla. Se tarkoittaisi kisaan lähtemistä pehmeillä renkailla, sanoo Pirellin kilpailujohtaja Mario Isola.

Aika-ajojen kymmenen parhaan pitää lähteä kilpailuun niillä renkailla, joita käyttää Q2:ssa.

– Varmasti jonkun on käytettävä supersofteja ja se tietää hyvin lyhyttä stinttiä kilpailun alussa. Pitkissä vedoissa pehmeä rengas sulaa nopeasti alle ja se tiimien on otettava huomioon.

Juuri se voi tehdä kilpailun kiinnostavaksi. Supersofteilla lähtevät kuljettajat joutuvat kilpailussa varikolle hyvin nopeasti ja joutuvat joukon perälle.

– Mediumit ovat hitaammat, mutta supersoftit eivät kauan kestä. Tiimeille tulee todella iso pähkinä purtavaksi rengasvalintojensa kanssa, Isola arvelee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!