© Kuva: Getty Images

Romain Grosjean: ”Haluan nostaa Haasin palkintopallille”

Romain Grosjean aloitti uuden amerikkalaistiimin Haasin F1-taipaleen upeasti viitos- ja kuutossijoilla heti kauden alkuun. Sen jälkeen Haas törmäsi F1-arkeen.

– Annan itselleni ja tiimille alkukauden arvosanaksi kahdeksan. Alku oli loistava, mutta sitten alkoi ilmaantua ongelmia. Meillä oli hankaluuksia etusiiven kanssa moneen otteeseen ja menetimme muutamassa kilpailussa mahdollisuuden pisteille. Mutta on tämä mennyt paremmin kuin odotimme, on hienoa, että olemme valmistajien MM-pisteissä kahdeksantena, Grosjean sanoo GP Updaten haastattelussa.

Loistoalun jälkeen Grosjean on ollut Venäjällä kahdeksas ja Itävallassa seitsemäs. Koossa on yhteensä 28 pistettä ja sijoitus kuljettajien MM-sarjassa on 12:s.

– Totta kai olisin halunnut olla useammin pisteillä, oikeastaan joka kilpailussa. Mutta pitää olla realisti, ei sellainen ole helppoa tallille, joka on täällä ensimmäistä kertaa.

– Ihmiset tahtovat muistaa aina ne viimeiset kilpailut, eivät sitä, mitä tapahtui 2-3 kuukautta sitten. Olemme olleet kahdeksaan viime kilpailuun vain kerran pisteillä, mutta se ei tarkoita sitä, ettemmekö voisi ottaa pisteitä edelleen loppukauden aikana.

– Jatkamme yrittämistä ja auton parantamista, toivottavasti se tuo taas parempia kilpailuja meille.

Grosjeanilla ei ole sopimusta ensi kaudeksi, mutta hyvien suoritusten myötä sitä pidetään lähes varmana.

– En tiedä vielä tulevaisuudestani, mutta ehkä se on Haasilla, katsotaan. Nyt vain nautin siitä, että saan ajaa täällä ja haluan nostaa Haasin vielä palkintopallille, Grosjean sanaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!