© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg ei heitä vielä pyyhettä kehään – esitti kantansa tuomariston toimintaan

Nico Rosbergin MM-sarjajohto rapistui kuin hiekkakakku. Tallikaveri Lewis Hamilton kuroi 43 pisteen eron kiinni ja karkasi Saksan GP:n jälkeen jo 19 pisteen karkumatkalle. Rosberg uskoo, että tahti voi kääntyä takaisin.

– Minulla on tarpeeksi todisteita näyttääkseni itselleni, että olen aina parhaimmillani vaikeiden aikojen jälkeen. Kerta toisensa jälkeen, joten siinä ei ole ongelmaa, Rosberg sanoi Motorsportin mukaan.

Hamilton on ollut hurjassa lennossa edellisissä osakilpailuissa. Samaan aikaan Rosbergille on osunut muutama heikompi osakilpailu. Hamilton voitti viimeisestä seitsemästä osakilpailusta peräti kuusi. Rosberg antaakin tunnustusta tallikaverilleen.

– Lewis ei vain näytä vahvalta, hän on vahva. Se tulee aina olemaan taistelu häntä vastaan, Rosberg sanoi.

Edellisessä osakilpailussa Rosberg sai viiden sekunnin aikarangaistuksten taistelusta Max Verstappenin kanssa. Rosberg ohjasi Verstappenin ulos radalta pitäessään kolmatta sijaa.

Rosbergin mukaan tuomariston vaihtuminen kisasta toiseen hankaluuttaa linjan säilyttämistä.

– Se on se lajin vaikeus, koska nyt kaksi tilannetta ovat samanlaisia, mutta emme saa samoja tuomareita kulkemaan ympäri maailmaa kanssamme, joten se tulee aina olemaan haaste, Rosberg totesi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!