© Kuva: Getty Images

Mercedes-pomo: ”Hamilton hyötyy rangaistuskikkailusta MM-taistelussa”

Mercedeksen johtaja Toto Wolff myöntää, että ottamalla Lewis Hamiltonille ison kasan rangaistuksia Belgian GP:ssä, talli vahvisti hänen asemaansa maailmanmestaruustaistelussa.

Mercedeksen riski kannatti, sillä Spassa on hyvin ohituspaikkoja ja lisäksi kilpailussa nähtiin turva-autoepisodi, minkä jälkeen koko kilpailu keskeytettiin. Tämä pelasi lopulta kilpailussa kolmanneksi ajaneen Hamiltonin pussiin. Britti johtaa edelleen yhdeksällä pisteellä tallikaveriaan Nico Rosbergia, joka voitti Span kilpailun.

– Kilpailusta tuli Lewikselle paljon vähemmän haitallinen, mitä olisimme edes voineet kuvitella. Tietysti oma osansa oli sillä, että Lewis ajoi loistavasti. Myös taktiikka onnistui nappiin. Lewis hyötyi tästä tilanteesta MM-taistelua ajatellen enemmän kuin odotin, Wolff sanoi F1i.comilla.

Hamiltonin moottorin fiksaaminen teki viikonlopusta rankan Mercedeksen mekaanikoille.

– Moottoriin tehtiin viisi erilaista muutosta viikonlopun aikana, joten työmäärä tallissa oli valtava. Oli hienoa nähdä, kuinka mekaanikot painoivat väsymättä hommia 24/7, Wolff kehuu.

Kikkailun johdosta Hamiltonilla on itse asiassa loppukaudeksi yksi moottori enemmän käytössään kuin Nico Rosbergilla. Wolff odottaa mestaruuden ratkeavan aivan kalkkiviivoilla.

– On tosi hankala arvioida, mitä tapahtuu seuraavissa kilpailuissa. Minulla on edelleen sellainen tunne, että mestaruus voi kääntyä ihan kumpaan suuntaan tahansa ja se ratkeaa vasta aivan kauden loppumetreillä, Wolff sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!