© Kuva: Getty Images

Kimi Räikköseltä taas jäätäviä kommentteja – otti kantaa sääntöihin ja teinisensaatioon

Kimi Räikkönen antoi Saksan GP:n jälkeen Jäämies-tason kommentteja medialle. Räikköseltä kysyttiin muun muassa F1-säännöistä ja nuoresta lahjakkuudesta Max Verstappenista.

Räikkösen mukaan moni nykyinen F1-sääntö on järjetön.

– Meillä on säännöt, joita pitäisi noudattaa, siinä kaikki. Mutta sitten meillä on kymmenessä kisassa kymmenen eri tulkintaa säännöistä. Mutta F1:ssä meillä on näitä typeriä väittelyjä, Räikkönen latoi sveitsiläiselle Sonntagsblick-lehdelle.

Räikkönen otti myös kantaa radiosääntöön, joka lopulta muutettiin vanhaan malliin. Aiemmin esimerkiksi Force India -kuljettaja Sergio Perezille ei voitu kertoa hänen jarrujen huonosta tilanteesta.

– Sitten hän törmäsi seinään. Joten mitä tekemistä sillä on turvallisuuden kanssa? Jos sinulla on järkeä päässä, moni asia F1:ssä ei käy järkeen, Räikkönen sanoi.

Lopulta Räikköseltä kysyttiin Verstappenin lahjakkuudesta kuljettajana.

– Hän on hyvä, sitä ei voi kieltää, mutta kukaan ei myöskään tiedä, mitä tulevaisuus hänelle tuo, Räikkönen vastasi Turun Sanomien toimittajalle.

Suomalaiselta kysyttiin myös, että voisiko Räikkönen suositella Verstappenia hänen korvaajaksi Ferrarille, kun Jäämies aikanaan jää eläkkeelle F1:stä.

– Ei kuulu minun työhön suositella ketään tai päättää mistään. Olen täällä ajamassa, en tekemässä mitään muuta, Räikkönen latoi taattua Jäämies-tavaraa.

Lähde: grandprix.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.