© Kuva: Getty Images

Fernando Alonsolta omituinen haastattelu: ”Tyydytän kilpailunälkääni äidin kanssa supermarketissa”

Vaikka Fernando Alonso on voittanut kilpailun viimeksi Espanjassa 2013, hän sanoo saavansa yhä kicksejä ajamisesta. Alonso kertoo omituisessa haastattelussa, että ajaa F1:ssä enemmän fiiliksen kuin kilpailemisen vuoksi.

Vaikka 35-vuotias McLarenin kuljettaja on ollut ainakin aikaisemmin yksi koko joukon kilpailuhaluisimmista, hän nauttii myös valtavasti pystyessään kesyttämään auton moottorin tarjoamat 900 hevosvoimaa.

– Olen erittäin kilpailuhaluinen ja F1:ssä on kyse kilpailemisesta. Mutta en ole täällä vain kilpaa ajamisen vuoksi, Alonso kertoo McLarenin nettisivuilla.

– Saan tyydytettyä kilpailunälkääni myös tavallisessa elämässä. Esimerkiksi pyöräilyssä, tenniksessä ja kun kamppailen äitini kanssa supermarketissa, Alonso vitsailee.

– Kilpailen F1:ssä siksi, että auto antaa minulle sellaisia fiiliksiä, mitä en saa mistään muualta. Ne tunteet ovat täysin uniikkeja.

– On hankala edes selittää niitä fiiliksiä, koska mikään normaali asia ei ole lähelläkään niitä. Kun menet autoon, on aivot asetettava ihan eri moodiin, koska kaikki tapahtuu niin älyttömän nopeasti, Alonso selvittää.

– Ja jos et ole ajanut pariin viikkoon F1-autolla, se valtava suorituskyky yllättää sinut aina täysin. Ajan kartingia nauttiakseni kilpailemisesta, formula ykköstä ajan fiilisten vuoksi.

Silti Alonso myöntää, että myös F1:ssä on oltava armoton muita vastaan.

– Siellä ei saa olla liikaa sydäntä pelissä. Ei kilpakumppanien kanssa tarvitse mikään vihollinen olla, mutta voittaakseen on oltava itsekäs ja keskityttävä vain omaan tekemiseen. Ja jos sillä tavalla voi satuttaa vastustajaansa, vielä parempi

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!