© Kuva: Getty Images

Fernando Alonsolla yllättävä inspiraation lähde: ”Ei sitä unohda kolmessa vuodessa”

McLaren-kuljettaja Fernando Alonson, 35, edellisestä maailmanmestaruudesta tulee pian täyttyneeksi kymmenen vuotta. Espanjalainen uskoo silti ajavansa paremmin kuin koskaan, vaikka tulokset eivät ole häävejä ollutkaan.

McLaren on mennyt eteenpäin kauden edetessä, mutta vielä talli ei pysty tarjoamaan kaksinkertaiselle maailmanmestarille sellaista autoa, jolla voisi kilpailla mestruuksista. Alonso hakeekin inspiraatiota toisen moottoriurheilulajin parista.

– Kun et muutamaan vuoteen taistele mestaruudesta, mutta jatkat ja jatkat, niin ennemmin tai myöhemmin lahjakkuus tulee esiin. Kuten Valentino Rossi tekee tällä hetkellä.

– Hän toimii tavallaan inspiraationa meille. Täytyy vain luottaa itseensä, ja sitten kun pyörä tai auto toimii parhaalla mahdollisella tavalla, taistelet mestaruudesta, Alonso kertoi motorsport.comille.

Rossi hallitsi pitkään MotoGP-luokkaa 2000-luvulla. Nyt edellisestä mestaruudesta on jo kulunut seitsemän vuotta, mutta italialaiskuski on palannut vaikeiden vuosien jälkeen taistelemaan mestaruuksista.

– Ei pyörän tai auton ajamista voi unohtaa kahdessa tai kolmessa vuodessa, Alonso sanoi.

Alonsolla on McLarenin kanssa sopimusta jäljellä vielä ensi kausi, eikä espanjalainen koe, että hänellä olisi kiire vielä viettämään eläkepäiviään.

– En usko, että minun aikani F1:ssä on ohi. Mielestäni ajan tällä hetkellä parhaalla tasollani ja tiedän paljon autosta ja teknisistä asioista, joilla voimme parantaa auton iskukykyä, Alonso sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!