© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo myöntää: ”Joskus tuntuu siltä että olisinpa valinnut toisen lajin”

Tällä kaudella ehkä hieman yllättäen toiseksi vahvimmaksi talliksi on noussut hiljalleen Red Bull, jonka suoritukset ovat olleet tuoreeltaan parempia kuin Ferrarin.

Red Bull oli ennen kesätaukoa ainut talli, joka edes jotenkin pystyi haastamaan Mercedestä.

Sen riveissä aussikuskin Daniel Ricciardon kärsivällisyyttä kuitenkin koetellaan kovasti.

– Monacon jälkeen annoin kommentteja, että olen 27, enkä ole voittanut mitään, Ricciardo sanoi Motorsport.com:n haastatteluun.

Tällä Ricciardo viittasi kuljettajien mestaruuteen.

– Mielestäni se oli kuitenkin sitä, että olen kilpailija ja kova voitonhimo tuli pinnalle. Mutta samalla taas katson ympärille… (Fernando) Alonso voitti kaksi putkeen, mutta ei ole voittanut kymmeneen vuoteen mitään. Enkä ole ainut tässä asemassa. Mutta ajattelutapa ehkä vähän liityy siihen, että mihin tunnen olevani valmis ja mitä pystyn saavuttamaan.

Ricciardo onkin pyöritellyt hieman isompaakin kuvaa.

– Joskus tuntuu siltä, että olisinpa valinnut toisen lajin, missä pystyisit aina näyttämään sen todellisen kapasiteetin. Kuten esimerkiksi tennis. Siellä ei ole hirveästi tekosyitä. Siellä on maila ja siellä on pallo, yksinkertaista. Joskus hieman turhaudun tämän lajin kanssa, koska kaikki on aika monimutkaista.

– Esimerkiksi jos sijoitun viidenneksi, niin voin tuntea, että ajoin paremmin kuin kukaan muu. Mutta se ei siltä näytä. Se on mitä se on.

Toisaalta aivan suuresti Ricciardo ei kadukaan sitä, että hän päätti aikanaan panostaa täysillä F1-uraan.

– Tämä on elämäni ja rakastan tätä. Olen hyvin ymmärtänyt sen, että matkan varrella on jotain myrskyjä, mutta pitää vain pitää katseet siitä ultimaattisessa tavoitteessa, jotta sen joskus saa.

F1-sarja palaa kesätauolta kahden viikon kuluttua, kun ohjelmassa on Span viikonloppu.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!