© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo kertoo avoimesti suhteestaan Max Verstappeniin: ”Hänellä on takanaan suuri määrä voimaa ja rakkautta”

Daniel Ricciardo sanoo, että hän näkee taistelunsa Max Verstappenin kanssa uutena mahdollisuutena osoittaa omat kykynsä.

Ricciardo on joutunut koville Verstappenin ylennyttyä yllättäen Toro Rossolta Red Bullille kesken kauden. Ricciardon hyvästä ajamisesta huolimatta nimenomaan Verstappen oli ensimmäinen Red Bull-kuljettaja, joka pystyi voittamaan osakilpailun tällä kaudella.

Kun Verstappen on vain 18 pistettä australialaista perässä, odotetaan ylistetyltä kaksikolta lumoavaa taistelua kauden jälkimmäiselle puoliskolle. Ricciardo toivottaa tämän taistelun tervetulleeksi ja uskoo sen puskevan koko tallia eteenpäin.

– Uskon, että taistelumme on puskenut minut uudelle tasolle ja Maxia myös omalta osaltaan, Ricciardo sanoi Motorsport.comille.

– Olen sanonut sitä jo jonkin aikaa. Haluan, että minua koetellaan F1:sissä. Uskon totta kai pystyväni voittamaan maailmanmestaruuden, mutta jos en voita niin voin ainakin sanoa yrittäneeni. Voin sanoa etten ollut maailman paras ja joku oli minua parempi. Tykkään kuitenkin oppia uutta.

– Mielestäni Max on loistava haaste. Hänellä selvästi takanaan paljon voimaa ja rakkautta. Vähän kuin Sebin [Vettel] kanssa, jos pystyn voittamaan hänet uskon sen vain kehittävän minua tulevaisuutta silmällä pitäen, Ricciardo analysoi.

Verstappen, jota on jo ehditty tituleeraamaan tulevaisuuden moninkertaiseksi maailmanmestariksi, on ymmärrettävästi saanut viime aikoina osakseen enemmän huomiota. Ricciardo on onnellinen tallikaverinsa saamista parrasvaloista ja sanoo saaneensa oman osuuteensa menestyksestä.

– Se on aika hektistä noin nuorella iällä. Hän on todella kypsä ottaen huomioon, että hän on ollut vasta hetken täällä. Joskus on ihan kiva saada olla rauhassa, Ricciardo sanoo.

– Totta kai hänen pitää saada ylistystä, kun hän on sen ansainnut. Haluan kuitenkin pitää huolen, että saan osani silloin minä sen ansaitsen.

Ricciardoa oltiin aiemmin tällä kaudella viemässä vahvasti Ferrarille tämän moitittua talliaan Monacon GP:n jälkeen. Mies kuitenkin kirjoitti jatkosopimuksen ja niinpä Red Bull saa pitää korkealle arvostetun kuskikaksikkonsa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!