© Kuva: Getty Images

Williams kriisitunnelmissa: ”Nyt on oltava rehellinen itselleen ja tutkittava kaikki pohjamutia myöten”

Williams on pyytänyt teknistä johtajaansa Pat Symondsia selvittämään perusteellisesti, mistä tallin suorituskyvyn romahtaminen johtuu.

Alkukaudesta vauhti oli hyvää, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä kauemmas kärjestä kahtena viime vuonna valmistajien kolmospaikan napannut Williams on vajonnut.

Williams ei ole saanut rengaslämpötiloja kohdilleen, mutta Symonds uskoo, ettei se ole ainoa syy kehnoon vauhtiin viime aikoina.

– Emme voi mennä pelkästään rengasongelman taakse. Meidän on mentävä todella syvälle tarkastelemaan, mitä olemme viime aikoina tehneet. Samalla on oltava täysin rehellinen itselleen, että löydämme jälleen kadonneen vauhtimme, Symonds sanoo F1i.comille.
– Toki renkaat on saatava toimimaan, mutta ihan samalla tavalla auton aerodynamiikka.

Viime aikoina loistavasti kulkenut Force India on noussut uhkaamaan Williamsin nelossijaa valmistajien pisteissä.

– He ovat parantaneet erityisesti aerodynaamisella puolella todella paljon kauden aikana. Emme ole pysyneet samassa kehitystahdissa mukana. Meidän on saatava uudet palikkamme järjestykseen. Unkariin tuleva uusi auton pohja vaikuttaa ainakin erinomaiselta, Symonds sanoo.

– Kovin paljon emme voi enää tehdä aerodynaamisella puolella, koska ensi kauden autoa testataan jo tuulitunnelissamme. Se ei silti tarkoita, etteikö uusia osia ja kehitystä yhä tulisi. Kunnioitan Force Indiaa, se on hyvä tiimi. Mutta uskon silti vahvasti, että pystymme säilyttämään nelossijamme.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!