© Kuva: Getty Images

Uusi liputussysteemi jo tänään Saksan aika-ajoissa: ”Tämä on myös turvallisuusasia”

FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting vahvisti, että jo tänään Saksan GP:n aika-ajoissa käytetään uutta systeemiä, missä normaalisti hidastamista tarkoittavat tuplakeltaiset liput johtavat saman tien aika-ajojen keskeyttämiseen.

– Nyt meidän ei tarvitse miettiä näissä tilanteissa, onko joku kuljettaja hidastanut riittävästi vauhtiaan. On inhottavaa joutua tekemään sellaisia arvioita, siksi tämä on minusta paljon parempi systeemi, ei tarvitse jossitella kuten Unkarissa.

– Ja onhan tämä myös turvallisuusasia. Jos radalla on potentiaalinen vaaratilanne, on kaikille parempi, että punaiset liput liehuvat, Whiting sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!