© Kuva: Getty Images

Tallipäällikkö puolustaa epäonnen soturiaan: ”Hän on osoittanut olevansa huipputasolla”

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner uskoo, että hänen suojattinsa Daniel Ricciardon huono onni on tulossa päätökseensä.

Ricciardo on jäänyt viimeisessä neljässä kilpailussa kolmesti tallikaverinsa Max Verstappenin jalkoihin. Lähinnä epäonnen tai tallin virheiden seurauksena. Australialainen olisi voinut voittaa kilpailun jo kahdesti tällä kaudella. Ensin Espanjassa, jossa voitto lipsui käsistä tallin huonon taktiikan takia ja toisen kerran Monacossa, jossa tiimi sekoili varikkokäynnin yhteydessä.

Viime viikolla Iso-Britannian GP:ssä Ricciardo joutui Force Indian Sergio Perezin ohittamaksi varikkokäynnin aikana virtuaalisen turva-auton ollessa radalla.

Horner kuitenkin sanoo, että Ricciardo on selvinnyt hyvin vaikeiden hetkien läpi ja uskoo tämän onnen kääntyvän pian.

– Hänellä tulee vielä pari sunnuntaita, jolloin kaikki osuu kohdalleen. Olen varma siitä, Horner sanoi.

– Daniel on laadukas kuljettaja. Hän on osoittanut jo tällä kaudella olevansa huipputasolla. Kukaan kuljettaja ei halua olla tallissa se, joka ajaa maaliin jälkimmäisenä. Olen varma, että hän vastaa tilanteeseen positiivisesti, Horner kommentoi.

Myös Red Bullin 18-vuotias Verstappen sanoo nauttivansa taistelusta ”todella nopean” tallikaverinsa kanssa.

– Ei kannata unohtaa, että ajan kuljettajan rinnalla, joka on todella nopea. Se on minulle erilaista kuin ennen, Verstappen sanoi Autosportille.

– Minun on parannettava tasoani verrattuna siihen mitä olin Toro Rossolla, koska Ricciardo on erittäin nopea, Verstappen tunnusti.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!