© Kuva: Getty Images

Siirtyykö tämä nuori superlupaus Williamsille tai Force Indialle ensi kaudeksi?

Manorilla ajava nuori saksalaislupaus Pascal Wehrlein myöntää, että hänen tulevaisuutensa on Mercedeksen käsissä. Voi olla, että mies ajaa Manorilla ensi vuonna, mutta muitakin vaihtoehtoja on.
Wehrlein kuuluu Mercedeksen kehitysohjelmaan. Manorille hän päätyi moottorisopimuksen sivutuotteena.

Kun Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin sopimukset loppuvat kauden 2018 jälkeen, saattaa Mercedekselle aueta kaksikin paikkaa. Siihen asti Wehrlein ajaa jossakin muualla. Vaihtoehtoja Manotin lisäksi ovat Planet F1:n mukaan ainakin Williams ja Force India. Näin Wehrlein pääsisi hiukan kilpailukykyisempään tiimiin.

– Mercedes päättää ja hallinnoi tulevaisuuttani, joten en ole miettinyt asiaa itse juurikaan, 21-vuotias saksalaiskuljettaja sanoo.

– Olen ihan tyytyväinen nytkin ja keskityn tiukasti työhöni Manorilla. Pitää katsoa, mitä vaihtoehtoja ensi kaudeksi ilmaantuu. Nyt on vielä liian aikaista sanoa yhtään mitään.

Wehrlein on ajanut jo kerran MM-pisteille, vaikka Manorin auto ei häävi ole.

– Opin koko ajan paljon F-ykkösistä, etenkin autosta ja renkaista. On ollut toki tilanteita, joissa olisimme voineet tehdä asioita paremminkin. Mutta se on ihan normaalia, koska ajan nyt ensimmäistä vuottani täällä ja vasta totuttelen kaikkeen tähän.

– Vauhtimme ei ole sellainen, että pystyisimme pisteille kovin usein, mutta Itävallassa ihan kaikki meni nappiin. Olimme siellä kilpailukykyisiä ja auto oli nopea, se oli hieno tunne ajaa, Wehrlein kertaa uransa ensimmäistä TOP10-sijoitusta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!