© Kuva: Getty Images

Red Bullin teinisensaatio vakuutteli: ”Senna ja Prost olisivat ajatelleet samoin”

Unkarin GP:ssä nähtiin todellista kilvanajoa, kun Ferrarin Kimi Räikkönen painosti monta kierrosta kisan loppupuolella Red Bullin Max Verstappenia. Yksi tilanne puhututti vielä kisan jälkeenkin.

Räikkönen yritti ohittaa Verstappenia, mutta nuori hollantilainen vaihto ajolinjaansa Räikkösen eteen ja suomalaisen etusiipi vaurioitui. Verstappen ei saanut tilanteesta rangaistusta. Moni F1-kuski ja asiantuntija ovat ottaneet kantaa tapaukseen ja syyllistänytkin Verstappenia.

Teinisensaatio ei kuitenkaan suostu ottamaan syitä niskoilleen.

– Tuomaristo ei ottanut asiaan kantaa, joten en mielestäni tehnyt mitään väärää, Verstappen sanoi Motorsportin mukaan.

– Loppuen lopuksi taistelemme Ferrarin kanssa sarjassa, joten et sano, että ”kiitos paljon, ovi on auki, voit mennä”. Hänkään (Räikkönen) ei tehnyt niin minulle ensimmäisen varikkopysähdyksen jälkeen, Verstappen jatkoi.

Räikkönen myönsi kisan jälkeen tilanteen kuuluneen kilpa-autoiluun, mutta kyseenalaisti silti Verstappenin liikkeet. Verstappen oli sitä mieltä, että tilanne oli kamppailua, mutta reilua kamppailua.

– Taistelemme, eikä kyseessä ole todellakaan mikään sunnuntaiajelu. Siltä kantilta minä lähestyin kisaa, koska olemme siellä taistelemassa ja hankkimassa pisteitä. Uskon, että (Ayrton) Senna ja (Alain) Prost olisivat ajatelleet samoin, Verstappen vertasi tilannetta kahden F1-legendan kamppailuihin aikoinaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.