© Kuva: Getty Images

Pirelli haluaa testata aavikolla: ”Jos tulee yllätyksiä…”

Pirellin moottoriurheilujohtaja Paul Hembery kertoo, että he haluaisivat testata kauden 2017 uusia renkaita talven aikana erityisesti Bahrainissa ja Abu Dhabissa.

Viime vuosina F1-testejä on kustannussyistä ajettu lähinnä Espanjassa, mutta viileät säät ovat hankaloittaneet tarvittavan datan keräämistä. Hembery haluaa oloihin, jollaisia tulevat olemaan myös useimpien kilpailujen olot kaudella 2017.

– Ilman muuta ykkösvaihtoehtomme ovat Bahrain ja Abu Dhabi. Siellä lämpötilat ovat riittävän korkeita ja tunnemme radat hyvin muutenkin.

– Se olisi tärkeää, sillä jos koemme uusien renkaiden kanssa yllätyksiä, niihin pitää pystyä reagoimaan oikealla tavalla. Kun täysin uudet renkaat tuodaan mukaan, olisi erittäin tärkeää testata niitä mahdollisimman tarkasti ja huolellisesti sekä juuri oikeanlaisissa lämpötiloissa, Hembery sanoo F1:n virallisilla nettisivuilla.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!