© Kuva: Getty Images

Mercedes-pomo tallin kuljettajatilanteesta: ”Saattaa lisätä harmaita hiuksia”

Mercedes teki kahden vuoden jatkosopimuksen sarjajohtaja Nico Rosbergin kanssa perjantaina Unkarissa. Mediassa ihmeteltiin, miksi jatkosopimusneuvottelut venyivät niin pitkälle. Lennokkaimmissa huhuissa puhuttiin jo Rosbergin vaihtavan tallia.

Mercedes-pomo Toto Wolff kiisti väitteet siitä, että Rosbergin asema olisi missään vaiheessa ollut kyseenalaistettuna. Mersu-kuljettajat Rosberg ja Lewis Hamilton ovat kamppailleet kynsin ja hampain MM-pisteistä tällä kaudella, eikä välikohtauksiltakaan olla säästytty.

Tallikaverusten taistelua tullaan näkemään myös tulevaisuudessa.

– Meillä oli parin viikon keskustelut, ja kokoajan oli selvää, että haluamme jatkaa Nicon kanssa, Wolff kertoi Motorsportin mukaan.

Tallin sisällä kuljettajien välit ovat olleet tiedossa. Wolff näkee sen myös vahuutena, että tallikaverusten välillä on aitoa kilpailuhenkeä.

– Tiedämme, että se voi olla välillä vähän töyssyinen tie, kun tallissa on kaksi sarjan ykköskuljettajaa, jotka haastavat toisiaan. Se silti myös lisää auton suorituskykyä, Wolff sanoi Autosportille.

– Se voi joskus aiheuttaa tilanteita, jossa joudumme tekemään vaikeita päätöksiä. Olemme kyllä tietoisia siitä. Se on jännittävää meille ja jännittävää faneille, Wolff jatkoi.

Wolffin työhön parivaljakon välit voivat ainakin vaikuttaa, sen myöntää myös mies itse.

– Se saattaa lisätä minulla harmaiden hiusten kasvua, mutta nyt olen ainakin ihan okei, Wolff nauratti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!