© Kuva: Getty Images

Halo saattaa viivästyä kaudeksi 2018: ”Se ei ollut hääppöinen”

Kaudeksi 2017 suunniteltu päänsuojus ei ehkä tulekaan vielä ensi kaudelle, vaan vasta vuonna 2018. Sekä Halon että Aeroscreenin kehityksessä on ollut vaikeuksia.

Red Bull päätti jo, että se tähtää omalla Aeroscreenillään vasta kauteen 2018. Ja nyt Ferrarin toinen versio eli Halo 2 oli kokeilussa Silverstonen harjoituksissa. Tässä kakkosversiossa koko suojaa oli nostettu hiukan ylemmäs, ettei kuljettajan pää osuisi siihen liian lujaa mahdollisen onnettomuuden sattuessa.

– Tuntuma siihen ei ollut kyllä kovin hääppöinen, sanoi systeemiä testannut Sebastian Vettel.

– Se vaikutti mielestäni aika tavalla näkyväisyyteen.

Iso pelko on, että Halo toimisikin pahan kolarin sattuessa enemmän ”giljotiinina” kuin turvakaarena. Niinpä koko systeemin kehittämistä jatketaan ja näyttää hyvin todennäköiseltä, että se otetaan käyttöön vasta 2018.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!