© Kuva: Getty Images

Toro Rosson tallipäällikkö: ”Kaikki neljä kuljettajaamme pystyvät voittamaan kilpailuja”

Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost täräyttää, että Red Bullin tiimissä on tällä hetkellä neljä miestä, jotka kaikki pystyvät voittamaan kilpailuja kaudella 2017.

Red Bullin sateenvarjon alla ajavat tällä hetkellä Max Verstappen ja Daniel Ricciardo ykköstiimissä sekä Toro Rosson kakkostiimissä Carlos Sainz jr ja Daniil Kvjat.

– Carlos on ammattimies ja tietää hyvin, millaiseen vauhtiin hän kykenee. Hän on nopea, mielestäni yhtä nopea kuin Max Verstappen, Tost sanoi F1:n virallisilla nettisivuilla.

– Jos hän saa kaiken osumaan kohdilleen, pisteitä ropisee meille. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet tavoitella jopa viidettä sijaa loppukauden kilpailuissa. Meillä on nyt autoissamme neljä lahjakasta kuljettajaa, jotka kaikki ovat mielestäni kykeneviä jopa voittamaan kisoja ensi kaudella. Ja sanon ensi kaudella siksi, että Carlos ja Daniil tarvitsevat vielä lisää kokemusta, että pystyvät siihen.

Red Bullin politiikkana on ollut, että Toro Rossolla saa ajaa kaksi vuotta, minkä jälkeen on noustava ykköstimiin tai kuljettajat vaihtuvat. Mikä lienee siis Sainzin ja Kvjatin kohtalo ensi kaudella? Kummallakin tulee tuo kaksi vuotta täyteen tämän kauden jälkeen.

– Yksi iso asia tässä on, että jos kuljettaja lähtee meiltä, on tilalle oltava parempi kuljettaja. Red Bull tekee nämä päätökset vuoden lopussa. Eikä mihinkään ole kirjoitettu, että Toro Rossolla saisi ajaa ainoastaan kaksi vuotta. On ihan mahdollista, että Carlos ja Daniil jatkavat meillä ensi kaudellakin, Tost sanoo.

– Tietenkin on liian aikaista arvioida ensi kauden kuljettajakysymystä. Minusta olisi hyvä, jos molemmat jatkaisivat. Mutta jos jompikumpi siirtyy muualle, meillä on mielestäni vain yksi kykenevä kuljettaja paikkaamaan ja se on Pierre Gasly. Kaikki muut kehitysohjelmassamme olevat kuljettajat ovat vielä liian nuoria ja kokemattomia, Tost sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!