© Kuva: Getty Images

Sebastian Vetteliltä rohkea puheenvuoro FIA:n tilaisuudessa: ”Lajin pitäisi säilyttää vaarallisuutensa”

Ferrari-kuski Sebastian Vettel piti puheenvuoron FIA:n konferenssissa, jossa keskusteltiin moottoriurheilun turvallisuudesta. Vettelin puheet nousivat otsikoihin, sillä mies otti rohkeasti kantaa siihen, kuinka F1:ssä tulisi tasapainoilla turvallisuuden ja vaarallisuuden välillä.

– Tämä saattaa kuulostaa aluksi väärältä, mutta mielestäni lajin pitäisi säilyttää vaarallisuutensa, koska se viehättää ihmisiä.

– Jos menetämme sen ainesosan lajistamme, ihmiset eivät enää koe lajia mielekkäänä, Vettel sanoi.

Vettelin mukaan turvallisuus on silti tärkeä osa moottoriurheilua, ja sen eteen on tehtävä paljon töitä. Nelinkertaisen maailmanmestarin mukaan autoista on tullut kokoajan turvallisempia ja se on hyvä suuntaus.

– Todellisuudessa autoista on tullut paljon turvallisempia, ja se on totta kai meille (kuljettajille) hyvä asia, koska tiedämme historiastamme, että kuljettajat eivät ole aina olleet yhtä onnekaita, Vettel sanoi

Vettelin mukaan oikean tasapainon löytäminen on tärkeää.

– Intohimo, vauhti, vaarallisuus ja melu ovat todella tärkeitä lajillemme. Toisaalta haluamme tehdä lajista turvallisemman. Emme voi sulkea silmiämme pahoilta asioilta, vaan meidän pitää reagoida, ja mielestäni olemme niin myös tehneet, Vettel sanoi.

Lähde: motorsposrt.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!