© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettelillä ja Lewis Hamiltonilla hulvaton vitsituokio: ”Tyhmä lokkipariskunta istui tielläni”

Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton päättivät Kanandan GP:n taistelunsa melko epätyypillisellä tavalla vitsailemalla ”itsemurhahakuisista lokeista” kirjoittaa Chris Medland F1i.comilla.

Vettelin lukitsi renkaansa ykkösmutkaan johtaessaan alussa kilpailua ja samalla Hamilton sai häntä kiinni. Vettel selitti myöhemmin kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tiellä istuneiden lokkien häirinneen häntä. Samalla Vettel vitsaili, että Hamilton ei olisi ollut yhtä varovainen samassa tilanteessa.

– Oli hankalaa pitää Lewis DRS-alueen ulkopuolella ennen virtuaalista turva-autoa, Vettel sanoi.

– Tulin vähän harhautetuksi ja puhuimme siitä. En tiedä miksi, mutta minun on pakko mainita siitä. Siellä oli kaksi lokkia. Luulen että ne olivat pariskunta, joka halusi tehdä itsemurhan.

– Ne olivat ykkösmutkan kärjessä. Lewis ei selvästi piitannut niistä, joten hän sai minua kiinni. En halunnut tehdä sille pariskunnalle palvelusta sanoa hyvästejä lopullisesti. Siihen mennessä, kun Lewis tuli mutkaan ne vain lensivät tiehensä. Se ei ollut reilua, Vettel tarinoi.

Myöhemmin Vettel tuli kuokkimaan Hamiltonin antaessa haastattelua Sky Sportsille jatkaakseen vitsailua lokeista. Samalla hän vaati nähdä kuvamateriaalia tapahtuneesta.

Vettel: ”Hän ei jarruta eläinten takia! Teidän pitäisi kovistella häntä siitä hyvästä.”

Hamilton: ”Minusta tuntuu, että käytät lokkeja selityksenä. Ne olivat syyttömiä.”

Vettel: ”Olen kilpakuljettaja. Minun pitää keksiä aina jokin tekosyy sille miksi voitit minut tänään.”

Hamilton: ”Näin sinun lukitsevan renkaasi ja sitten lokit lähtivät liikkeelle…”

Vettel: ”Katseeni oli ykkösmutkassa ja sitten näin tämän tyhmän lokkipariskunnan istuvan siinä ihan rentoutuneena … Olen tulossa ja autoni on punainen. Se ei maastoudu samalla tavalla kuin sinun.”

Hamilton: ”Kaikki oli suunniteltu. Olen hyvä eläinten kanssa, eikö? Olen kuin tohtori Dolittle. Sanoin niille, että menkää eteen ja ne menivät.”

Vettel: ”Se oli kisani surkein hetki. En lähde tästä ennen kuin löydätte kuvamateriaalia siitä.”

[Tässä välissä kuvamateriaali näytetään molemmille]

Vettel: ”Näettekö! Kaksi lokkia. Katseeni oli syvällä mutkassa ja lukitsin renkaani.”

Hamilton: ”Herran jestas. Nehän olivat vaikka kuinka kaukana.”

Vettel: ”Tiedän, mutta minä välitän oikeasti eläimistä. Olen todella kiltti. Ne jäivät siihen ja se todella ärsytti minua. Punainen auto tulee kohti yli kahta sataa ja ne vain pysyivät siinä.”

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!