© Kuva: Getty Images

Ratasuunnittelija Hermann Tilke huojentuneena ensimmäisen Bakun kilpailun jälkeen: ”Olin todella hermostunut”

Hermann Tilke myöntää huokaisseensa helpotuksesta, kun ruutulippu viimein heilui sunnuntaina.

Saksalainen on F1:sten kuuluisa ja hyvin kokenut ratasuunnittelija, mutta seiniä hipova ja kovavauhtinen Azerbaizanin katuprofiili aiheutti miehelle harmaita hiuksia. Kyseessä oli äärimilleen viety rata, jonka kanssa hän on työskennellyt.

– Totta kai olin hyvin hermostunut, Tilke myönsi Auto Motor und Sportille.

Läpi viikonlopun oli ollut paljon puhetta radan turvallisuudesta. Löysät reunakivetykset, renkaiden vahingoittuminen ja päätähuimaavat suoranopeudet olivat keskusteluissa tapetilla.

– Kuulin että rikoimme nopeusennätyksen, sanoi Tilke viitaten Williamsin Valtteri Bottaksen aika-ajoissa tykittämään 378 kilometrin tuntinopeuteen.

– Simulaatioissa pääsimme vain 340 km/h nopeuteen.

Sebastian Vettel sanoi palkintopallilla Bakun radan vaatineen kuljettajalta fyysisesti ”hyvää kuntoa”. Kaikista näistä syistä johtuen Tilke oli ymmärrettävästi huojentunut sunnuntaina.

– On niin monta asiaa mitkä voivat mennä pieleen. Esimerkiksi kaivonkansi, joka ilmestyi vapaissa-harjoituksissa, Tilke kommentoi.

– Kaikki on siinä mielessä paljon vaikeampaa, kuin normaalilla pysyvällä kilparadalla.

Kaikki ei mennytkään ihan täydellisesti. Auto Motor und Sport uutisoi betoniseinistä, jotka eivät aivan sopineet rataan, kuplista joita oli ilmestynyt asfaltin alle, sekä varikon sisääntulosta, joka piti suunnitella uudelleen.

– Kaikki toimi suunnitellusti. Toki oli joitakin asioita joita piti korjata perjantaina ja lauantaina, mutta kaikki mukana olleet tekivät todella hyvää työtä. Olen tyytyväinen, että kuljettajat ja fanit olivat tyytyväisiä, Tilke jatkoi.

Vaikka muutamat kuljettajat ilmaisivat huolensa turvallisuudesta, Tilke sanoo FIA:n mielipiteen olevan kaikkein tärkein.

– Lopulta se on heidän asiansa sanoa onko kaikki hyvin vai ei. Mutkassa 15 ulostulo toimi hyvin. Ja siihen missä oli kapea kohta, laitoimme useita TecPro aitoja imemään hyvin iskuja, Tilke lisäsi.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!