© Kuva: Getty Images

Osaako Ferrari enää voittaa ?

Moni on alkanut epäillä, osataanko Ferrarilla enää voittaa. Tuorein GP-voitto Maranelloon on tullut Singaporesta viime syyskuussa, kun Sebastian Vettel otti voiton.

F1i.com kysyi Vetteliltä, voiko tiimi kadottaa voittamisen taidon?

– Muista tiimeistä en tiedä, mutta ainakaan meidän taitomme voittaa ei ole kadonnut yhtään mihinkään. Mentaalinen puoli ratkaisee hyvin pitkälti sen, voitatko vai et, Vettel sanoo.

– Ja juuri mentaalisella puolella näen meillä Ferrarilla ison joukon voittajatyyppejä. Jokaisella on valtava intohimo ja halu voittaa. Ja juuri siksi olen täysin varma siitä, että alamme voittaa ennemmin tai myöhemmin.

– Pelkkä auto ei todellakaan ratkaise voittoja, vaan nimenomaan ne ihmiset, jotka sen auton ympärillä tekevät töitä joka päivä. Ja juuri siksi me olemme todella vahva tiimi, Vettel sanoo.

– Tässä lajissa on koko ajan uutta opittavaa. F1 muuttuu jatkuvasti ja kehityksen perässä on pysyttävä. Kehittyminen ei lopu koskaan.

Kanadasta Vettelille jäi hyvä fiilis.

– Minulle se oli tosi puhdas viikonloppu. Edellisissä kisoissa etenkin aika-ajot olivat meille tuskaa, emmekä onnistuneet näyttämään automme potentiaalia. Haluamme saada yhtä puhtaan viikonlopun Bakussa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!