© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton sai itseluottamuksensa takaisin: ”Olen vahvempi kuin koskaan”

Lewis Hamiltonin uran 44:s Formula 1 voitto tuli 31-vuotiaan itsensä mukaan juuri oikeaan aikaan. Se tarjoaa myös mekaanikoille, jotka ovat tehneet väsymättömästi töitä luotettavuusongelmien korjaamiseksi, itseluottamuspiikin tuleviin osakilpailuihin.

Samalla kun tallikaveri Nico Rosbergin puoli tallista on saanut pitkälti nauttia tämän kauden menestyksestä, Hamiltonin alkukausi on ollut vastoinkäymisten värittämä, joiden kanssa miehellä itsellään ei ole juurikaan ollut tekemistä. Mutta Hamiltonin upea ajo, ja pieni Red Bullin sähläyksestä koitunut onni, toivat miehelle kauden 2016 ensimmäisen voiton. Samalla ero MM-sarjaa johtavaan Nico Rosbergiin kutistui 24 pisteeseen juuri ennen Hamiltonille menestyksekkäintä osakilpailua Kanadassa, jossa britti on voittanut aiemmin urallaan neljästi.

– En vieläkään täysin pysty käsittämään urani 44:ttä voittoa F1:sissä. Se on vaatinut niin paljon kovaa työtä niin monilta, liian monilta, eri ihmisiltä urani aikana päästä tähän pisteeseen. Tämä on todella merkittävä virstanpylväs minulle ja perheelleni, Hamilton hehkutti.

– Minun on kerrottava, kuinka kiitollinen olen mekaanikoilleni heidän pysyessään kanssani tämän vaikean kauden alun aikana. Tuntui mahtavalta seistä taas korkeimmalla korokkeella vaikean alkukauden jälkeen, ja toivottavasti se oli itseluottamuspiikki myös heille, koska he ovat tehneet loistavaa työtä auton kanssa koko kauden, Hamilton kiitteli.

Hamilton varoittaa kilpailijoitaan, että hän ei todellakaan ole menettänyt yhtään vauhtiaan ja aikoo jatkaa Rosberin etumatkan kiinni kuromista tulevissa kilpailuissa.

– Kautta on vielä paljon jäljellä. Kuten olemme nähneet ensimmäisten kuuden kilpailun aikana, mitä vain voi tapahtua ja heilahdukset edes takaisin ovat välttämättömiä. Me olemme paras talli, mutta kilpailijamme antavat painetta enemmän kuin koskaan, joten on tärkeää vetää yhtä köyttä ja parantaa heikoilla osa-alueilla, hän lisäsi.

– Olen osoittanut olevani parempi kuin koskaan ja aion olla sitä myös koko loppukauden, joten odotan innolla seuraavaa lukua, Hamilton uhkui.

– Montreal on aina ollut hyvä rata minulle, joten toivottavasti pystyn loistamaan siellä aivan kuten ensimmäisellä kerrallani loistavassa kaupungin tunnelmassa.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!