© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton ruoskii itseään: ”Minun on pystyttävä parempaan aika-ajoissa”

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton tähtää parempaan aika-ajosuoritukseen tämän viikon Itävallan GP:ssä. Hamilton haluaa hyvittää riman alle menneen Bakun aika-ajon itselleen ja tallilleen.

Juuri kun Hamilton näytti saaneen tallikaveristaan Nico Rosbergista niskalenkin Azerbaizanin harjoituksissa, ajoi hän surkean aika-ajon. Hamilton pääsi vain vaivoin mukaan aika-ajon viimeiseen osioon, jossa hän törmäsi radan reunukseen, eikä pystynyt jatkamaan kierrostaan loppuun. Lopputuloksena kymmenes lähtöruutu.

Hamilton taisteli kilpailussa viidenneksi siitä huolimatta, että moottorin asetuksissa oli ongelmia. Ero tallikaveri Rosbergiin kuitenkin kasvoi MM-sarjassa. Vaikka ero kasvoi 24 pisteeseen, Hamilton vakuuttaa ettei jää suremaan hukattuja tilaisuuksia.

– Baku lähti käyntiin loistavasti, mutta oli selvää ettei viikonloppua oltu tarkoitettu minulle. On sääli, että en päässyt kunnolla mukaan kisaa, mutta on turha jäädä jossittelemaan asioita. Tämä on asia joka minun on vain jätettävä taakseni, iloittava saaduista pisteistä ja jatkettava eteenpäin, Hamilton totesi.

– Meillä on seuraavaksi todella perinteinen rata Spielbergissä. Se on nopea ja siinä on hyvä ”flow”. Siellä on vaikeaa ohittaa, mutta toisaalta on joitakin paikkoja missä voit yrittää jotakin erilaista, joten se on hyvä haaste, Hamilton jatkoi.

Hamilton on lähtenyt paalulta matkaan puolissa tämän kauden osakilpailuista, mutta himoitsee silti parannusta Bakun surkean aika-ajon jälkeen.

– On selvä etu päästä lähtemään edestä, joten minun on päästävä takaisin sinne ja pystyttävä parempaan kuin viime kerralla, Hamilton järkeili.

– Itävalta on kaunis maa ja olen aina nauttinut ajastani siellä. Olisi siis hienoa voittaa siellä ja saada uusi sulka hattuun. Se on tavoite kuten aina, joten katsotaan miten menee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!