© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton piti radiosääntöä turvallisuusriskinä: ”Vaarallista”

Molemmilla Mercedeksillä oli Bakun GP:ssä teho-ongelmia. Kisan voittanut Nico Rosberg sai tilanteen korjattua nopeasti, mutta Lewis Hamiltonilla meni kauan ennen kuin auto korjasi tilanteen itsestään.

Hamilton yritti kysyä tiimiradiosta neuvoa, miten tilanteen voisi korjata, mutta täksi kaudeksi tulleiden sääntöjen mukaan talli ei voinut auttaa brittikuskia. Hamiltonilta kysyttiin, minkälaista tilanteen kanssa oli ajaa.

– Vaarallista. Tuijotin suurimman osan kierroksesta vain rattiani. Kaikki kierroksen suorat tuijotin vain rattiani, Hamilton kertoi planetf1.comin mukaan.

Hamilton ajoi viidenneksi kisassa, eikä hän teho-ongelmien vuoksi pystynyt kamppailemaan kunnolla palkintopallisijoituksista, saatika voitosta.

Mercedeksen mukaan Hamilton hävisi teho-ongelmien vuoksi 0,2 sekuntia per kierros. Se saattoi kuitenkin tuntua pahemmalta kuljettajan silmin.

– Se varmasti tuntui pahemmalta, sillä mutkissa kaksi ja kolme tarvitaan isoja tehoja, mutta niitä ei autosta lähtenyt, Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff kertoi F1.comille.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!