© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen autoon kaivattuja lisätehoja Kanadaan

Ferrari tuo vihdoin uudistetun turbon autoonsa tällä viikolla ajettavaan Kanadan osakilpailuun, kirjoittaa saksalainen Auto Motor und Sport. F1today.net uutisoi huhtikuussa Ferrarin turbon luotettavuusongelmista, jonka korjaamisen ajan Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ovat joutuneet kilpailemaan vähennetyillä tehoilla.

– Asiantuntijat ovat arvioineet ongelman maksaneen heille aikaa jopa puoli sekuntia kierroksella, uutisoi saksalainen televisiokanava RTL. Ongelma on nyt korjattu, jonka pitäisi tarkoittaa, että Ferrari-kaksikko voi tästä eteenpäin ajaa täydellä teholla, kertoo Auto Motor und Sport.

Mercedes tuo myös Kanadaan parannellun moottorin ilman, että heidän on tarvinnut käyttää kehityspoletteja sillä muutokset koskevat vain viime aikaisia luotettavuusongelmia.

– Asia on vähän kummitellut meitä joka viikonloppuna ja meidän on saatava se kuntoon, totesi tallipäällikkö Toto Wolff.

Ferrarilla toivotaan, että uusi turbo ja muut auton parannukset joita Kanadaan tuodaan palauttavat tallin takaisin aikaisemmalle paikalleen aivan Mercedeksen kantaan, voimistuneen Red Bullin kahden onnistuneen kilpailun jälkeen.

– Formula 1:ssä olet juuri niin hyvä kuin viimeinen kilpailusi, ja tämän takia Ferrarin odotettiin olevan ykkösvastustajamme, koska heidän suorituksensa olivat parempia, Wolff jatkoi.

– Kun Red Bull voitti Barcelonassa ja heidän ollessaan melko kilpailukykyisiä Monacossa, on heistä yllättäen tullut pahin kilpailijamme. Mielestäni meidän on vain pysyttävä rauhallisena. Molemmilla talleilla on kaikki resurssit, joita tarvitaan kilpailukykyisenä olemiseen, joten me yritämme vain jatkaa polullamme kehittäen nopeutta, jonka olemme todenneet tarvittavaksi mestaruuden voittamiseen ja se on tärkeämpää, kuin tuijottaa vastustajia koko ajan, Wolff päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!