© Kuva: Getty Images

Alain Prost: ”Kimi Räikkönen on oikein hyvä kakkoskuski Ferrarille”

Nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost sanoo, että Ferrarin kuljettajatilanne on oikein hyvä juuri nyt, kun Sebastian Vettel on selkeä ykköskuski ja Kimi Räikkönen yhtä selkeä kakkonen.

– Kaikki näkevät asetelmassa sekä positiivista että negatiivista. Mielestäni Räikkösen jäämistä Ferrarille puoltaa se, että hän tulee loistavasti toimeen Sebastian Vettelin kanssa. Tallissa on selkeä ykköskuski ja kakkoskuski, ei vain paperilla, vaan myös faktisesti, Prost lataa Formulaspy-sivuston mukaan.

– Tallin ilmapiirin näkökulmasta se on loistava asia. En syytä, enkä kritisoi heitä. Olen ihan varma, että Ferrari tulee tekemään aikanaan oikean päätöksen kuskivalintojen suhteen.

– Markkinoilla on korkeintaan kaksi kuljettajaa, jotka voisivat olla Ferrarille riittävän hyviä. Ehkä hieman Kimiä nopeampia, mutta siitä ei ole mitään varmuutta. Moni ei ota huomioon sitä, että kun sinusta tulee Ferrarin kuljettaja, paineet kasvavat valtavasti.

– Olemme nähneet monesti aiemminkin, että lahjakas kuljettaja tekee hienoa työtä keskitason tiimissä, mutta ei pysty huipputallissa lähellekään samaan, Prost varoittaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!