© Kuva: Getty Images

Tässäkö syy Kimi Räikkösen jäämiselle Mersujen tahdista? – ”Yllätyin tästä viikonlopusta”

Mercedes otti kaksoisvoiton viime viikonloppuna ajetussa Venäjän GP:ssä. Vaikka Lewis Hamilton starttasi kymmenennestä lähtöruudusta, pääsi hän maaliin toisena varsin selkeällä erolla takana tuleviin kuskeihin, ja kisan voittanut Nico Rosberg sai kisan aikana kurottua lähimpänä ei-Mercedes-kuskina maaliin tulleeseen Ferrarin Kimi Räikköseen yli puolen minuutin eron. Mercedes oli myös aika-ajoissa 0,7 sekuntia nopeinta Ferraria nopeampi.

Mercedes-leirissä uskotaan, että ero Ferrariin ei ole kuitenkaan äkillisesti kasvanut, vaan tallissa epäillään kyseessä olleen vain ratakohtainen ero.

– Rata on hyvin erilainen, todella tasainen pinta, ja voitiin nähdä, että monien tallien vauhti erosi aiemmasta. Williams oli hyvin vahva, Red Bull ei lainkaan vahva ja Ferrarikaan ei niin hyvä kuin odotettiin, Mercedes-pomo Toto Wolff kommentoi ESPN:lle.

– Joten tämä on erityinen rata, jossa kaikki pitää saada kohdilleen, mitä tulee mekaaniseen pitoon ja aerodynamiikkaan. Myös moottoriteholla on oma roolinsa, joten sanoisin että pudotus Ferrarilta näkemässämme suorituskyvyssä johtui Sotshin radasta. Toisaalta, en ole nähnyt heidän dataansa, joten en ole varma, hän jatkaa.

Voittomies Rosberg sanoo, että Mercedeksen pitäisi saavuttaa parempi ymmärrys siitä, miksi se oli niin nopea Sotshissa Ferrariin verrattuna.

– Kyllä, yllätyin tästä viikonlopusta. Olemme aina sanoneet, että he ovat lähellä, mutta nyt he eivät olleet lainkaan lähellä, ja se on vaikuttavaa. Meidän pitää yrittää ymmärtää asia nyt, sillä emme ymmärrä sitä vielä, mutta asfaltti on hyvin omanlaisensa ja sillä on varmasti osuutensa asiaan, Rosberg sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!