© Kuva: Getty Images

Mario Andretti: ”Max Verstappen on kuin Sebastian Vettel”

Vuoden 1978 maailmanmestari Mario Andretti povaa, että Max Verstappenista tulee vielä formula ykkösten maailmanmestari.

– Hän näytti mielestäni jo viime vuonna hyviä väläyksiä, vaikka oli keltanokka. Hän toi Toro Rosson ihan uudelle tasolle, kuten teki aikanaan myös Sebastian Vettel, Andretti sanoo ESPN:lle.

– Kukaan ei koskaan miettinyt, että Toro Rosso voisi voittaa, mutta optimioloissa Vettel käytti tilaisuuden ja otti tiimille voiton. Monzassa satoi tuolloin vettä ja Vettel osoitti huikeat kykynsä. Nyt Verstappen tekee ihan samaa.

– Tuollainen lahjakkuus on todella harvinaislaatuista. Max näytti sitä viime kaudella moneen kertaan, juuri siksi hän sai nyt mahdollisuutensa Red Bullilla. Hän teki kaiken oikein ja käytti joka ikisen tilaisuuden hyväkseen ja tässä on tulos, Andretti kehuu.

Moni epäili – ja epäilee yhä – että Verstappenin nostaminen ykköstiimiin jo nyt tapahtui liian aikaisin.

Helmut Marko sai paljon kritiikkiä tuosta peliliikkeestä, mutta jo avauskilpailu osoitti, että se oli tismalleen oikein tehty. Max on nyt sementoinut paikkansa F1:ssä. Monet asiantuntijat pitävät häntä tulevana maailmanmestarina ja kyllä hänellä siihen potentiaalia on.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!