Tänä vuonna Euroopan GP:n isäntämaana toimineessa Azerbaidzanissa on syttynyt väkivaltaista kahakointia. Nagomo-Karabathin alueella on käyty taisteluja azerbaidzanilaisjoukkojen ja armenialaisseparatistien välillä.

Joukkiot ovat ottaneet aiemminkin yhteen, mutta nyt nähdyt väkivaltaisuudet ovat vakavimpia pariin vuosikymmeneen. Sivullinen nuori poika ja noin 30 kummankin osapuolen taistelijaa on menettänyt henkensä viimeisimmissä yhteenotoissa.

Samaya Mammadova, Azerbaidzanin urheilu- ja nuorisministeriöstä vakuuttaa, että taisteluilla ei ole vaikutusta maassa järjestettäviin tapahtumiin, mukaanlukien kesäkuussa ajettava F1-kisa.

– Azerbaidzan pitää, kuten aina, korkeimpien standardien mukaisesti huolta urheilijoista, faneista ja muista osanottajista ja heidän turvallisuudestaan huolta kaikissa maassa järjestettävissä tapahtumissa, hän vakuuttaa NBC Sportsin mukaan.

Nagorno-Karabath sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Euroopan GP:n näyttämönä toimivasta pääkaupunki Bakusta. Nagorno-Karabah on ollut paikallisten etnisten armenialaisten ja Armenian armeijan hallinnassa vuodesta 1994. Nyt käydyt levottomuudet juontavat juurensa voimakkaisiin jännitteisiin kristittyjen armenialaisten ja muslimienemmistöisten azerbaidzanilaisten välillä.