Sebastien Ogier on voittanut 34 MM-rallia ja kolme maailmanmestaruutta, mutta Argentiinan rallin voittopokaali uupuu vielä miehen palkintokaapista.

Ogier on ajanut Argentiinan rallin kuudesti: hän on ollut kahdesti toinen ja kerran kolmas. Viime vuonna hankala kilpailu päättyi tylysti, kun ranskalainen oli vasta 17:s.

– Totta kai haluaisin voittaa myös täällä. Ja kun nyt täällä olemme, ei meillä ole muuta tavoitetta kuin voittaa. Muutamat pienet jutut eivät ole ihan kohdillaan, mutta en ole lainkaan turhautunut, Ogier kertoi FIA:n lehdistötilaisuudessa Argentiinassa.

Mitään pakkovoiton paikkaa Ogierilla ei tosiaan ole, sillä kauden kolmesta kilpailusta hän on voittanut kaksi ja ollut kerran toinen. Pistejohto MM-sarjassa on jo nyt 35 pistettä.

– Annan kaikkeni tämän viikonlopun aikana, mutta jos se ei riitä voittoon, ei se ole minulle mikään maailmanloppu. Tärkeämpää on saada hyvät pisteet ja jatkaa hyvissä asemissa MM-taistelussa, Ogier kertoi.

Argentiinan rallissa on paljon uusia erikoiskokeita tänä vuonna.

– Nuotituksen perusteella näyttää oikein kivalta reitiltä. Uudet pätkät ovat tosi nopeita. Tämä ralli on mainio yhdistelmä: on tosi nopeita osuuksia, sitten sellaisia rauhassa ajettavia, ja vielä paljon teknisiä pätkiä sunnuntaina. Pitää olla joka pätkälle hiukan erilainen tulokulma.

– Nopeilla pätkillä pitää vain painaa ja nauttia, sitten hankalammissa paikoissa yrittää pysyä poissa ongelmista ja lähinnä selviytyä. Täällä pitää olla pää mukana ajamisessa, ei pelkästään kaasujalka, Ogier sanoi viisaasti.