Monet kuljettajat ovat ilmaisseet huolensa siitä, että kauden 2017 uusilla autoilla ja säännöillä ohittamisesta tulee formula ykkösissä entistä hankalampaa.

Autoista on tarkoitus tehdä noin viisi sekuntia nopeampia kierroksella kuin tänä vuonna. Yksi keino siihen on lisätä autoihin aerodynaamista pitoa eli downforcea, ja juuri se huolestuttaa kuljettajia. Lewis Hamilton on ollut yksi suurimmista epäilijöistä.

– Mielestäni me tarvitsemme pikemminkin lisää mekaanista pitoa ja vähemmän aerodynaamista. Silloin ohittaminen olisi helpompaa. Jos vauhdin lisäys tulee downforcen lisäämisen kautta, se ei tee showsta yhtään näyttävämpää, Hamilton on epäillyt.

F1:n kilpailujohtaja Charlie Whiting on eri mieltä.

– Meillä on ollut lukuisia palavereja kaikkien tiimien teknisen henkilöstön ja johtajien kanssa. Olemme käyneet läpi ihan ääripäiden vaihtoehtojakin, sekä valtavaa downforcen lisäämistä että erittäin alhaista downforcea. Mutta suurin osa tulee perustumaan juuri mekaanisen pidon lisäämiseen, vain osa aerodynaamisen pidon, Whiting selvittää Motorsport.comille.

– On pääasia, että jatkossakin autot voivat ajaa lähekkäin toisiaan. Teemme autoista nopeampia, mutta niillä pitää silti pystyä edelleen ohittamaan, tämä on mandaattimme.

Yksi iso osa uudistusta ovat renkaat. Niistä saattaa tulla aika paljonkin leveämmät kuin nykyisistä.

– Olemme kertoneet Pirellille, mitä me haluamme ensi kauden renkailta. Silläkin osastolla asiat etenevät, Whiting sanoo.