© Kuva: Getty Images

F1-kuski pääsi kuittaamaan ”itsemurhasiirrosta” puhuneille

Tällä kaudella F1-sarjassa debytoineen Haasin F1-tallin ensimmäiset kilpailut ovat olleet täysosumia. Talli on saavuttanut pisteitä kauden molemmista osakilpailuista. Romain Grosjean oli Australiassa kuudes ja viime kisassa Bahrainissa peräti viides.

Grosjeanille oli kertynyt ennen tätä kautta F1-kokemusta kaikkiaan neljän ja puolen kauden verran. Ranskalainen on tiedetty nopeaksi kuljettajaksi, mutta hän ei ole silti pystynyt murtautumaan aivan kärkikuljettajien kastiin. Siirto viime kauden päätteeksi pois Lotukselta uuden tiimin rattiin sai osakseen runsaasti ihmetystä. Monet puhuivat ranskalaisen jopa riskeeraavan uransa, sillä tuloksista ei ollut mitään takeita.

Nyt Grosjean on kuitenkin pystynyt osoittamaan epäilijänsä vääriksi. Grosjean on pokannut kauden molemmista kilpailuista ”päivän paras kuljettaja -palkinnon”.

– Jotkut sanoivat tämän siirron olevan urani kannalta itsemurha. Mutta he ovat olleet väärässä, sori siitä, Grosjean kuittasi maukkaasti motorsport.comille.

Grosjean jakelee runsaasti kiitoksia kaikille häntä urallaan tukeneille, kuten Total-sponsorille ja entiselle työnantajalle Lotukselle. Myös nykyinen työnantaja on ranskalaisen mieleen.

– He halusivat kokeneen kuljettajan, ja he valitsivat minut. Vaikka olemme väsyneitä kahden rankan kilpailun jälkeen, on meillä myös paljon energiaa, sillä olemme saaneet paljon energiaa tuloksistamme.

Grosjean ei aio kuitenkaan ylpistyä. Hän tietää, että uudella tiimillä on vielä paljon opittavaa, ja talli joutuu vielä läpikäymään myös ongelmia.

– Seuraavassa kilpailussa Kiinassa muilla tiimeillä on käytössään valtavasti dataa radasta ja sen vaatimuksista autolle. Meillä ei ole tuota mitään.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!