Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan F1-sarjan tulevaisuuden suuntaviivat ovat hukassa neljän nykyisen moottorinvalmistajan takia.

Mercedes, Ferrari, Renault ja Honda ovat saaneet olla mukana työryhmässä päättämässä siitä, millaisin säännöin ja speksein F1-sarjassa ajetaan kaudesta 2017 eteenpäin. Päätöstä tulevaisuuden säännöistä on odotettu jo kuukausia, mutta nuijan kopautusta ollaan siirrettty jo kuukausia. Hornerin mukaan juuri autonvalmistajien keskenäiset erimielisyydet ovat syynä siihen, ettei juuri mitään olla saatu vielä lyötyä lukkoon.

Red Bull -pomo nimeää Mercedeksen Toto Wolffin koko ”kapinaliikkeen” pahimmaksi pääpiruksi. Wolff pitää tiukasti kiinni oman merkkinsä eduista, mikä on vahvasti kaikkia muita vastaan. Wolff sai aikoinaan päävetäjän roolin autonvalmistajien osalta valmistella uusia sääntöjä.

– Hän tietää epäonnistuneensa hänelle annetuissa tavoitteissa. Hän on selvästi myös tehnyt joitain asioita tarkoituksella, jotta nykyinen takaraja (30. huhtikuuta) ylittyisi jälleen, Horner uskoo Autosportille.

Hornerin mielestä autonvalmistajien vaatimukset eivät ole lähimaillekaan samanlaisia kuin mitä sarjan kaupalliset johtajat haluaisivat. Esimerkiksi nykyisten voimanlähteiden hinnasta ei olla päästy sopuun.

– Kilvanajo on tällä hetkellä suhteellisen hyvällä tasolla, mutta pinnan alla on paljon asioita, joita meidän pitää selvitellä.