© Kuva: Getty Images

Toro Rosson piti olla Red Bulleja nopeampi: ”Ricciardo oli täysin Vettelin vauhdissa”

Moni uumoili ennen kauden alkua, että Red Bullin sisartalli Toro Rosso olisi ainakin alkukaudesta nopeampi kuin Red Bull, joka joutui vaihtoehtojen puutteessa jatkamaan moottoriyhteistyötään Renaultin kanssa.
Toro Rosso sen sijaan sai konepellin alle Ferrarin viimevuotiset moottorit.

Mutta toisin kävi. Vaikka Daniil Kvyatin auto sammahti jo lähtöruutuun, Daniel Ricciardo kiidätti kotikisassaan Red Bullin nelospaikalle ja oli ruutulipulla liki minuutin ennen Toro Rosson kuljettajia.

– Automme tuntuu toimivan ihan erinomaisesti. Renkaat kestivät meillä todella hyvin ja pystyimme ajamaan ihan yhtä pitkiä stinttejä kuin muut huipputallit, olimme hyvin kilpailukykyisiä, iloitsi tallipäällikkö Christian Horner F1i.comille.

– Kun Ricciardo pääsi ajamaan puhtaassa ilmassa, hän ajoi tismalleen samoilla renkaita ihan yhtä kovia kierroksia kuin Sebastian Vettel. Nämä ovat mielestäni erittäin rohkaisevia faktoja.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö automme olisi ollut Melbournessa kolmanneksi nopein kaikista talleista. Emme toki halua olla kolmantena vaan kärjessä, mutta automme on ainakin mennyt huimasti viime kaudesta parempaan suuntaan ja tässä meillä on erittäin hyvä pohja kehitystyölle, Horner sanaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!