Viime vuonna Force India pystyi ajamaan ainoastaan kaksi testipäivää uudella autollaan ennen kauden alkua. Suorituskyky paranikin huimasti kauden jälkimmäisellä puoliskolla, kun talli sai uuden kehitysversion autosta valmiiksi.

Tämän kauden VJM09 on kehitysversio siitä mallista. Force Indian operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer sanoo F1i.comille, että testikausi asettaa suuret odotukset tiimille.

– Verrattuna viime kauteen, tilanteemme on nyt tuhat kertaa parempi! Auto kulki todella luotettavasti ja nopeudestakin saimme hyviä viitteitä. Saimme testattua lisäksi todella paljon asioita, joita tulemme tarvitsemaan kilpailuissa. Nekin onnistuivat erinomaisesti ja niiden perusteella tulemme tekemään joitakin muutoksia, jotka näette Bahrainissa ja Espanjassa, Szafnauer sanoi.

– Meidän on saatava hyvä alku kaudelle mahdollisimman nopeasti. Tänä vuonna kaikki tiimit miettivät jo uudistuksia autoihinsa kaudelle 2017, kun säännöt muuttuvat. Myös me tulemme jossain kohtaa pisteeseen, kun on alettava ajatella kauden 2017 asioita ja laitettava 2016 auton kehitys jäihin.

– Se tulee todennäköisesti tapahtumaan ennemmin kuin myöhemmin. Viime kaudella pystyimme kehittämään autojamme ihan loppuun saakka. Nyt niin ei tule käymään. Juuri siksi on saatava hyvä alku, onnistuttava mahdollisimman nopeasti kehitystyössä ja saatava auto ajoissa riittävän hyvälle tasolle, Szafnauer sanoo.