Yksi tärkeimmistä formuloiden kasvattiluokista, Euroopan Formula 3 -sarja on ajautunut ongelmiin. Vielä viime kaudella sarjassa kilpaili parhaimmillaan 36 autoa, mutta kun kauden 2016 ensimmäisiin testeihin on aikaa enää reilut kaksi viikkoa, on ilmoittautuneita autoja vain 24.

Vaikka kustannukset junioritasolla ovat vain murusia F1-sarjan rahankulutuksesta, ovat useat tallit kokeneet silti kulujen kasvaneen liikaa viime kaudesta. Moni talli on myös kritisoinut kansainvälisen autoliiton FIA:n väkisin läpi runnomia muutoksia autoihin, jotka ovat kasvattaneet eroja autojen välillä entisestään. Hyvin taloudellisesti tuetut tallit ovat pystyneet mukautumaan sääntömuutoksiin, mutta köyhemmät tiimit ovat kokeneet muutosten romahduttavan niiden kilpailukyvyn, eivätkä ne halua jatkaa sarjassa.

Autosport paljastaa FIA:n joutuneen nyt venyttämään takarajaa sarjaan ilmoittautumisesta. Aiemmin viimeinen ilmoittautumispäivä oli eilen maanantaina, mutta FIA:n havahduttua huomaamaan osallistujakadon, päätti se venyttää takarajaa kauden ensimmäisiin testeihin 3. päivä maaliskuuta.

FIA:n formulakomission puheenjohtaja Stefano Domenicalli uskoo lisäajan tuovan sarjaan vielä muutaman osallistujan.

– Tietenkään tämä ei ole ideaali tilanne, mutta en ole vielä huolissani. Olen luottavainen, että saamme mukaan vielä laadukkaita kilpailijoita, Domenicalli toteaa.

Hän muistuttaa kuitenkin viime vuoden yli 30 osallistujan kisojen olleen paikoin jopa jo liian täyteen sullottuja.

– Kaikki ne eivät edes olleet kunnollisia kisoja, sillä onnettomuuksia ja turva-autotilanteita sattui todella paljon. Ne muistuttivat välillä jopa kaaosta.