© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen varjoon jäänyt F1-mestari tylyttää sääntömuutosta: ”Vaikuttaa turhalta”

F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ei ole vakuuttunut uudesta ideasta jakaa ”Päivän kuljettaja” -palkinto katsojaäänestyksen perusteella.

– Se on luultavasti hyvä asia nuorille tulokkaille, mutta ”Päivän kuljettaja” ei kuulosta minusta hyvältä. Se vaikuttaa turhalta toimenpiteeltä. Minulla ei ole myönteistä sanottavaa siitä, Hamilton tylyttää ESPN:n mukaan.

– Minusta viime aikoina esitetyt ideat eivät yksinkertaisesti ole hyviä, Hamilton lisää.

Hän ei kuitenkaan ole kiinnostunut kuulluksi tulemisesta uusia sääntöjä suunnitellessa.

– En oikeastaan. En tiedä mitä muut kuskit haluavat, mutta en välitä tulla kuulluksi asiassa. Minusta vain muutokset eivät ole järin erityisiä tai lisää mitään fanien kokemaan näytökseen ja siihen meidän pitäisi puuttua. Esimerkiksi kisaviikonloppuina meillä on rajoitettu määrä moottoreita ja renkaita, joten ajamme vähemmän. Kun ihmiset tulevat paikalle ja käyttävät rahansa päästäkseen näkemään harjoituksia, he eivät näe ajoittain mitään, sillä meillä ei ole renkaita. On paljon asioita, jotka tuntuvat minusta siltä, että niillä halutaan vain tehdä otsikoita ja se saa kaikki puhumaan asioista, mutta se ei lopulta muuta juuri mitään, Hamilton tuumii.

Myöskään aika-ajon muuttaminen enemmän jatkuvan pudotuspelin suuntaan ei saa kiitosta Hamiltonilta.

– En todella usko, että se muuttaa kisaa paljon. Toivoisin, että se tarjoaisi yllätyksen meille kaikille. Yleisesti formaatti on kuitenkin edelleen sama, se vain pakottaa keskittymään enemmän kierroksen osumiseen ja pakottaa kaikki ulos koko ajaksi. Katsojien kannalta se lienee hyvä asia, Hamilton tuumii.

Vaikka Hamilton onkin vienyt F1-sarjan kuljettajien maailmanmestaruuden suvereenisti nimiinsä kahtena viime kautena, on yksi asia jossa brittikuskilla ei ole jakoja Kimi Räikköstä vastaan: suosiossa fanien keskuudessa. Räikkönen nimittäin äänestettiin viimeisimmässä faniäänestyksessä sarjan suosituimmaksi nykykuskiksi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!