Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost vaatii kuljettajiltaan Max Verstappenilta ja Carlos Sainz jr:lta kurinalaisuutta ensi kaudella, jotta nuori kuskikaksikko ei ajaudu kolarikierteeseen yliyrittämisen seurauksena.

Molemmat Toro Rosson kuljettajat ovat verrattain kokemattomia sarjassa, sillä molemmat debytoivat kuninkuusluokassa vasta viime kaudella. Molemmat osoittivat olevansa oivia rattimiehiä ajamalla upeita suorituksia, mutta myös pelti kolisi oppirahoja maksettaessa.

Tost haluaakin kuljettajiensa pitävän päät kylminä tulevalla kaudella. Kokenut Tost tietää, että nuorukaiset saattavat yliyrittää paikoitellen toisella kaudellaan, kun asiat alkavat olla jo tuttuja.

– Toinen kausi voi olla vaikeaa, mikäli kuljettajat eivät ole kurinalaisia. He saattavat haluta näyttää kaikille taitonsa toisena vuonnaan, koska heiltä alkaa löytyä jo kokemusta, mutta se voi kostautua kolareina, Tost toteaa motorsport.comille.

Italialaisjohtaja luottaa kuitenkin nuorukaistensa olevan ammattilaisia tässäkin asiassa.

– Molemmat olivat jo viime vuonna erittäin korkealla tasolla, eivätkä he voi olla paljoa nopeampia. Tänä vuonna heidän täytyy keskittyä puristamaan irti vielä hieman enemmän autostaan erityisesti aika-ajoissa ja vaihtuvissa keliolosuhteissa. Meidän tehtävämme on tukea kuljettajiamme ja kertoa heille heidän rajansa.